Mika Keränen: Santos alistab Tammeka, Ibrahimovic tüürib Rootsi tiitlile

Teeme juttu mehega, kes häälekalt meie esindusmeeskonna mängudel omadele kaasa elab ja oma energiaga kogu tribüüni kaasa tõmbab – Mika Keränen. Saame teada nii mõndagi huvitavat!

Mika, kuidas sai Sinust tulihingeline Santose fänn?

Santose fänn sai minust siis, kui käisin vaatamas oma sõbra Mihkliga tema poja Uku mänge Annelinnas. Raske öelda, miks, ega vahel ei saa aru ka ise, miks armud mõnda naise. Seni olin käinud Tammeka mängudel, aga päris Tammeka fännina ma ennast ei tundnud. Ma arvaan, et asi oli selles, et mul on lapsepõlvest saadik olnud kuskil kuklas arusaam, et igaaüks fännab oma kodulinnaosa klubi ja kuigi see Tartus teiste jaoks nii ei ole, siis minu jaoks ikkagi on. Tammekat fännanuks kui elaksin Tammelinnas. Santose fänn olen juba sellepärast, et elan Annelinnas.

Paljud ilmselt ei tea, et kunagi töötasid sa Santoses noortetreenerina. Äkki räägid lühidalt kuidas sattusid siia ja kuidas selle perioodiga rahule jäid? Teeksid sa seda kunagi veel?

Minu töö treenerina Santoses jäi üsna üürikeseks. Mihkli poja Uku mansa treener läks ära ja mõtlesin, et aitan natuke nii Ukut kui klubi. Juhendasin trenne mõned korrad koos Siim Säeskiga, äkki paar kuud isegi. Väga kift oli, kõik klubis olid väga sõbralikud, kõikides trennides, mida nägin, oli mõnus töö tegemise meeleolu.

Aga kahjuks toimusid mul eraelus rumalad lood. Lahutasin abielu ja vigastasin end Võrumaa-Põlvamaa sõprusmängul nii hullult, et kannakõõlus läks pooleks. Vigastusest taastumine oli aeglane protsess. Ma ütlesin klubile otse, et ma ei kujuta ette treenerina tööd, kui ma ei saa näidata ette poistele lööke ja harjutusi. Võib-olla see oli ka osaliselt ettekääne, sest abielu lahutus mõjus mulle siiski veel laastavamalt ja mul lihtsalt polnud huvi millegi vastu. Treeneri töö mulle meeldis, olen ju tegutsenud treenerina Soomeski mitu aastat. Aga kas ma kunagi treenin ka veel kedagi…, ei tea. Kannakõõlus on igatahes korras, sest jooksen regulaarselt, et elastsus püsiks. Kes teab, millal elus vaja veel spurtida.   

Miks tulla just Santose mänge vaatama?

Santos on klubi, mis ehitab oma tuleviku oma klubi kasvandikele. See on lahe. Noorte mängijate arengut on päris põnev jälgida. Samas, mulle meeldib ka see, et Santoses on päris palju endisi Tammeka mängijaid. Usun, et neil on päris suur tahe näidata Tammekale karikamängus koht kätte.

Millal võiks olla see aeg, kui Santos mängib Premium liigas?

Järgmine hooaeg, aga minu filosoofia jalkas on mängida siiski üks mäng korraga. Iga mängija väljakul peab andma endast kõik selles konkreetses mängus, mis käib. Nagu järgmist ei tulekski.

Teeme väikse ennustuse, kuidas lõppeb neljapäevane Eesti Karika mäng JK Tammeka ja FC Santose vahel?

Santos võidab Meinhardi ja Laasi väravatega, ütleme 40. minut ja 79. minut. Tammeka saab ühe pennu kuskil teise poolaja keskel, aga Tiirik lööb mööda. Seega 0-2 Santosele. Vaat selline stsenaarium mulle meeldiks.

Ja lõpetuseks, kes tuleb sellel aastal Euroopa meistriks?

Ibra on jumal ja meistriks saab Rootsi.